logo

Sostres Barcelona

Associació per al desenvolupament

Dibuixem els somriures del futur

presentation photo

Des del moment en que com per art de màgia la naturalesa ens emplaça a l’atzar a una oportunitat per a viure, comencem a escriure un guió de somnis a on arribar. Quan n’assolim ún, n’escrivim un de nou, i així successivament, fins a l’instant en que la mateixa naturalesa, tan generosa com imprevisible, decideix paral·litzar la construcció del nostre somni (inacabat) i ens retira finalment d’un espai on la nostra presència ha estat efímera, però d’alguna manera també tan rellevant com per arribar a deixar una emprempta als qui ens relleven, un llegat resultat dels nostres somnis traduits a fites.

Nosaltres estem de pas, ens presten una vida que haurem de retornar, la nostra única llibertat és la de somiar, i depen d’un mateix que el nostre guió acabi per omplir-se de personatges que també somien, que també escriuen, que realitzen i que poden acabar llegant. Si es sumen els suficients actors somiadors, l’obra finalment es representarà.

A SOS3 ens agrada somiar, ens agrada compartir els somnis, remar junts dins els projectes per acabar obtenint el millor dels salaris; els somriures.

Volem convidar-te a fer-te partícep dels nostres somnis i que tenen com a única finalitat intentar proveïr de les eïnes necessàries als qui no les disposen i així permetre que necessitats tan bàsiques com; menjar, dormir, llegir, escriure, vestir i creixer amb dignitat deixin de ser somnis inabastables per a molts nens que no han tingut fins ara un altre objetciu més enllà de sobreviure avui.

Història

SOSTRES ASSOCIACIO PER AL DESENVOLUPAMENT va néixer al març del 2010 com a resultat d’un viatge d’estiu al Nepal (2009).

El contacte directe amb la realitat nepalesa i la fragilitat del cable per on camina la vida d’un infant ens va fer reaccionar.

Va ser en aquell instant on la idea d’unir forces a Catalunya per tal de facilitar l’inclusió social dels infants vulnerables al Nepal va prosperar en una entitat honesta i transparent, encoratjada i íntegrament dedicada a facilitar les oportunitats de futur als qui no disposen del mínim com per a optar-hi. Amb els anys, SOS3 ha esdevingut una petita associació que ha derivat els recursos obtinguts a diversos petits projectes internacionals, on la cooperació amb entitats locals i la seva supervisió posterior, ha permès assolir els objectius a través de la mínima interferència occidental i facilitant l’activació del teixit social i econòmic del terreny on SOS3 coopera.

Projectes

thumbnail thumbnail

2018

Sophie Nursery and Primary School
thumbnail thumbnail

2013

St. Norberts Tangini Primary School
thumbnail thumbnail

2010

The Happy Childrens Home

Projectes de cooperació puntual

thumbnail thumbnail

2018

Parameshwar School
thumbnail thumbnail

2017

Asha Special Education and Rehabilitation Center
thumbnail thumbnail

2016

Asha Special Education and Rehabilitation Center
thumbnail thumbnail

2015

Poble de Gorkha
thumbnail thumbnail

2014

St. Norberts Tangini Primary School

Col·labora amb nosaltres

Sempre apareixen nous projectes als quals volem ajudar i és per això que no podem aturar-nos en insistir com d'important i necessari és el valor que tu pots arribar a aportar. Som coneixedors de la manca de recursos dedicats a l'educació i a proporcionar una mínima vida digne a molts infants que es troben en risc d'exclusió a molts indrets del món.

Per això SOS3 neix com a petita però necessària peça d'engranatge per aconseguir petits objectius que en context occidental són assumits com a drets, però que en certes parts del món són tan sols somnis.

Fins avui hem assolit molts objectius on tots els nostres socis I col·laboradors hi han estat partícips. Però encara queda molt per fer. Tot suma, i tu en pots ser clau. Per això et necessitem.

Però, com pots col·laborar?

Amb una aportació puntual

Com a Entitat jurídica

Participa amb nosaltres!

Entitats beneficiàries

logo 4africa logo familia hetauda logo gracia solidaria logo ajutsi

Contacte

Sostres associació per al desenvolupament

Despatx Gràcia Solidària

C/Robí,18. Entresol

08024, Barcelona

Voleu contactar amb nosaltres? podeu trobar-nos a facebook, twitter i instagram.

També ens podeu enviar un email a info@sos3barcelona.org o directament omplir el següent formulari de contacte:

Formulari de contacte

Fes-te soci

Pots ser soci/a de SOS3 i col·laborar directament amb petites aportacions mensuals o anuals.

Aquestes aportacions podran ser deduïdes a la teva declaració de la renda.

Si cliques al següent enllaç, podràs descargar el pdf i omplir-lo amb les teves dades, i fer-nos arribar la sol·licitud al correu socis@sos3barcelona.org.

descarregar el pdf

Si tens problemes per a omplir el formulari, recomanem utilitzar el programa Adobe Acrobat Reader per a omplir-lo. És el programa oficial del format pdf i és gratuït.

Vols fer una col·laboració puntual?

I tant! Aquesta aportació podrà ser deduïda a la teva declaració de la renda.

Pots fer l'aportació al compte corrent de Caixa d'Enginyers:

ES71 3025 0002 46 1433392209

Per a que et puguis deduir fiscalment l'aportació a la teva declaració de la renda, ens hauràs de deixar reflectit el teu NIF, nom i cognoms anotat al teu ingrés.

Ets una entitat jurídica?

Si ets una entitat jurídica, pots figurar com a patrocinador d'algun dels nostres projectes.

Aquestes aportacions podran ser deduïdes en l'impost de societats de l'entitat.

Ens podeu enviar un missatje en la nostra secció de contacte per a que us informem de com col.laborar amb nosaltres.

Col·labora amb nosaltres

Podeu participar en les activitats que proposem a través de les nostres xarxes socials:

Sophie Nursery and Primary School

Gener del 2018, Índia

Al 2018 iniciem una nova relació seguint el fil conductor de la nostra política de cooperació i que continuarà de la mà en ajudar a defensar la dignitat dels infants en alt risc d’exclusió social.

A la població de Avalurpettai (al sud de la India) hem conegut els responsables d’un centre d’ensenyança de primària a punt de tancar les portes per falta de finançament en el seu manteniment. A la “Sophie Nursery and Primary School” els docents han allargat dins les seves possibilitats el màxim de temps un treball no retribuit. El passat mes de juny se’ns va comunicar que si l’escola no rebia fons haurien de tancar, deixant sense escolarització gratuita a quasi bé 150 infants.

SOS3, després d’una primera visita al centre a principis d’any i una posterior reunió a Barcelona, ha decidit monitoritzar el 60% de les necessitats anuals del centre. SOS3 s’encarrega de pagar els salaris de tots els treballadors i mes d’altres costos remanents en el manteniment de la infrastuctura.

Amb tot, varies aules encara no disposaven de mobiliari bàsic, i els alumnes impartien les classes asseguts a terra i sense taules.

Els nens somien en poder arribar a ser mestres, metges, comerciants, traductors, cuiners, veterinaris, etc, però les classes sense un espai alçat on seure i escriure compliquen i alenteixen l’aprenentatge.

L’objetciu avui és aportar el suport ecnòmic bàsic per a que les classes es puguin dur a terme diàriament de la forma mes còmoda i eficient per els alumnes.

St. Norberts Tangini Primary School

Agost del 2013, Kenia

Cooperació en la construcció d’una escola de primària per a diferents cursos i que ha permès a 300 alumnes de diferents zones rurals de la comunitat de Tangini (Kenia) poder assistir a l’escola. Fins aleshores en la majoria dels casos els infants havien de caminar fins a 4 hores per trajecte per poder apendre a escriure, llegir, sumar, etc. Aquesta situació comportava un abandonament escolar altament preocupant a l’inici de cada curs. La ubicació estratégica de l’escola i la seva ampliació ha fet que l’assistència (en un trajecte màxim d’una hora) hagi passat de 40 a 300 estudiants, conseguint la capacitat completa del centre. S’han aixecat 9 aules i, paral·lelament a aquestes, una cuina de biogás i varis sanitaris. Encara avui la cooperació amb la ONG Australiana “4AFRICA (gestora del projecte) segueix endavant.

The Happy Children's Home

abril del 2010, Nepal

Cooperació de proveïr recursos a la construcció i funcionament d’una casa d’acollida per a 10 infants desatesos, orfes o de familia monoparental declarada completament desentesa amb el nen/a. La casa fou ubicada a la població de Pokhara (Nepal), i la cooperació amb el projecte (gestionada per una ONG francesa) es va allargar fins a finals del 2017.

A part d’aportar recursos per al funcionament de la casa, els nens van ser escolaritzats i educats fins a la majoria d’edat.

Uniformes per a Parameshwar School

Març del 2018, Índia

Cooperació en la compra de 100 uniformes escolars i calçat per els alumnes de l’escola “Parameshwar School“ així com 10 uniformes i calçat per als docents del centre. L’escola s’ubica al sud de la Índia a la població de Gangupuram. Els escasos recursos dels que disposa no permeten vestir als infants (i professors) els quals en la seva majoria no posseeixen mes mudes. La ONG gestora d’aquesta escola, es la catalana AJUTSI.

Ampliació d'Asha Special Education and Rehabilitation Center

Novembre del 2017, Nepal

Cooperació en l’ampliació de l’escola “Asha Special Education and Rehabilitation Center”. L’alta demanda per a poder accedir a l’escola i les necessitats que molts alumnes presenten, manifesten la urgència d’una ampliació d’espai educatiu així com també obrir una residència per els casos on el transport al centre es fa difícil. SOS3 coopera amb una aportació de recursos monetaris per accelerar aquesta ampliació gestionada per “Familia d’Hetauda”.

Autobús per a Asha Special Education and Rehabilitation Center

Novembre del 2016, Nepal

Cooperació amb la ONG catalana “Familia d’Hetauda” (Hetaudeli Pariwar registrada a Nepal) qui dedica els seus esforços i recursos en la construcció (ja assolida) d’una escola dedicada completament a infants amb discapacitat intel·lectual. L’escola es va batejar com a “Asha Special Education and Rehabilitation Center”. Situada a la població nepalesa d’Hetauda, l’escola acull gratuitament a nens i nenes amb mancances cognitives de diferents poblacions de la zona. Es per això que SOS3 va cooperar en la compra d’un bus escolar adaptat a les necessitats dels alumnes.

Reconstrucció de Gorkha

Maig del 2015, Nepal

A causa del dramàtic terratrèmol que va patir Nepal l’abril de 2015, SOS3 va recollir recursos per a la reconstrucció d’algunes llars greument afectades a la població de Gorkha.

Uniformes per a St. Norberts Tangini School

Octubre del 2014, Kenia

Cooperació en la compra de 40 uniformes escolars pels alumnes de l’escola “St. Norberts Tangini Primary School” Els escassos recursos dels que disposa no permeten vestir als infants, els quals en la seva majoria utilitzen les mateixes peces de roba els 7 dies de la setmana. Ubicació: Tangini (Kenia). Gestora del projecte: 4AFRICA